Mijn kind kan hier nog echt spelen in het groen. - Mama Marleen

1/2KE: mijn dromen en dromen over Kerst

  • 12 december 2020
  • 1/2KE

Fijne kerst!

Wat staat er nu in onze klas? Een deurtje? Van wie is dat deurtje of waar komt het uit? Het is een deurtje van het droombos… Elfje Arwen en draakje Shaki komen soms eens in de klas. Meestal hebben ze post voor ons bij en dat vinden onze kapoenen altijd heel spannend. We hebben ook al tekeningen en briefjes gemaakt voor ons Elfje en draakje.

We tekenen onze mooiste dromen en we hangen ze op in onze droomgrot. Daar komen we tot rust en kunnen we de mooiste dromen dromen. Elfje Arwen maakte een dromenvanger voor draakje Shaki… Dat willen wij ook wel maken voor boven ons bedje thuis. De dromenvanger vangt de stoute dromen en houdt ze bij. De mooie dromen geeft de dromenvanger terug zodat we de mooiste dromen niet vergeten.

Daarna is het tijd om echt Kerst te vieren! We versieren onze kerstboom en luisteren naar verschillende kerstverhalen… Het verhaal uit de Bijbel, het verhaal uit een prentenboek, een kamishibai verhaal, een verteltafel,… De kleuters blijven het een mooi verhaal vinden en krijgen er niet genoeg van. Met ons kerststalletje spelen ze het kerstverhaal zelf na.

We sluiten af met een mini-kerstfeest… chocomelk en wafels voor iedereen!!!! Fijne vakantie lieve vriendjes…