Mijn kind kan hier nog echt spelen in het groen. - Mama Marleen

1/2KE: voor alle lieve (over)grootouders

  • 5 februari 2021
  • 1/2KE

Grootouderweek in de Beunt

Onze grootouderweek kan spijtig genoeg niet doorgaan zoals we dat gewend zijn op de Beunt. Toch zorgen we voor verbondenheid en heel veel liefde voor onze (over)grootouders.

De kleuters vertellen over hun grootouders in de klas a.d.h.v. een foto. Ik kwam daar vooral te weten dat al die grootouders de beste pannenkoeken kunnen maken en heel graag verstoppertje spelen. We maken een cadeau en schrijven kaartjes voor die lieve grootouders. We stoppen onze kaartjes in een echte enveloppe met een postzegel. Later maken we een uitstap naar de “grote, rode brievenbus” van de Post. Daar komt de postbode ze halen en brengt ze naar al onze grootouders.

We spelen en werken met letters zodat we ons briefje helemaal zelf kunnen schrijven. “Hé, ik zie een letter van mijn naam!” “Dat is een letter van mijn mama haar naam”. De kleuters genieten ervan om letters te schrijven, letters te voelen, om letters te herkennen,…

Ook maken we ‘hartige’ kunstwerkjes uit zoutdeeg. We maken deze in de klas maar ook, onze grootouders maken hartjes. Deze bezorgen we aan het rusthuis Sint-Elizabeth om hen een hart onder de riem te steken.

Het was een hele fijne, warme week. Toch hopen we de grootouders volgend jaar terug te kunnen uitnodigen op ons schooltje!